Reviews

Erik Fleur

14-06-2019 Rondje Friesland

Op 14 juni heb ik een heerlijke vogeldag beleefd in het schitterende Friesland. Lieuwe is een uitstekende gids die een tocht langs zeer diverse gebieden had uitgestippeld. Gebieden als het Ketliker Skar, Ezumakeeg en Zwarte Haan hadden voor mij als typische Hollander altijd een mythische naam. Hoewel het weer ons niet de gehele dag welgezind was, werd het werkelijk een prachtige ervaring. Hoogtepunten waren een kleine bonte specht, een drietal zeearenden, een fluiter en verschillende zingende blauwborsten. Tussendoor hebben we genoten van een fantastische - door Nynke verzorgde - lunch. 

Hoewel het doel van de dag was om vogels te zien - overigens uitstekend gelukt, met een daglijst van 90 verschillende soorten - zorgde het aanstekelijke enthousiasme van Lieuwe er voor dat ik ook de schoonheid van libellen en (nacht)vlinders ben gaan inzien. Zo heeft dit uitstapje er voor gezorgd dat ik weer enkele nieuwe passies heb ontwikkeld.


                                                     Vincent en Claudette van Bentum:

24 en 25-05-2019 Ketliker Skar, Easter Skar en Dellebuurster heide

Bedankt voor de geweldige excursie, het fijne verblijf in het hotel (Nynke: het regelen en de lekkere lunches) en de prachtige foto's als dankbare herinnering, we hebben er enorm van genoten!! Lieuwe: wat een enorme kennis en vaardigheden heb je om nit-witten zoals wij op een prettige manier wegwijs te maken, niet alleen wat vogels betreft maar ook vlinders, libellen, kikkers en zeker ook planten (toch mijn vak....). Bovendien was het gezellig om zo anderhalve dag met je op stap te zijn."


                                                                 Peter en Marion:

05-08-2018 Ketliker Skar:

We hebben een heerlijke zondagmiddag met Lieuwe en Nynke gehad in het Ketliker Skar, een mooi en vooral ook divers natuurgebied.                                                                                           Na een heerlijk verzorgde lunch (zelfgemaakte soep en een heerlijk belegd broodje) door Nynke zijn we erop uit getrokken en kwam de professionaliteit van Lieuwe naar voren: een zeer gedreven gids en natuurliefhebber die je in de lucht, de struiken en op de grond de mooie dingen van de natuur laat ontdekken. Ondanks de warme periode hebben we verschillende soorten libellen gezien, mooie vlinders, vogels, Schotse Hooglanders en een klein groepje damherten.                                                                                                                                      Tijdens de lunch werd naar onze wensen gevraagd en daaraan is volledig gehoor geven met nog heel wat extra's. Halverwege had Nynke nog een pauze ingelast met koffie/thee/fris en een lekker koekje in een uitkijktoren met schitterend uitzicht.                                                 Samengevat: we hebben een middag genoten van de natuur, het gezelschap en de inwendige mens werd ook nog in de watten gelegd door Nynke! Dankjewel Lieuwe & Nynke voor deze onvergetelijke, zeer persoonlijke, gezellig middag en we gaan ervoor om de komende jaren nog meer gebieden samen met jullie te ontdekken.


Even, m.n.v. Nynke: jullie website is prachtig! Overzichtelijk, fraaie kleuren, echt super!

Alle goeds jullie toe gewenst, en misschien zien we elkaar nog weer eens! 

Ben en Henny Baks:

05-07-2018 Weerribben-de Wieden:

We hebben donderdag een heerlijke middag gehad. En over vlinders gesproken, de vonk is over geslagen! Keizersmantel en IJsvogelvlinder gezien, leuk! Morgen zien we onze jongens en kadodochters, zullen uitgebreid verslag doen over onze geweldige ervaring, samen met Lieuwe. Dank voor je prachtige foto's.

Hoogtepunten waren o.a. de blauwborst die bij start van de dag vlak bij ons poseerde op een richtingwijzer, de zeearend en de morinelplevieren in een akker. Samen met de heerlijke lunchbroodjes, door Nynke gemaakt, en het mooie weer: een dag om niet te vergeten.

Sipke en Ingrid Gielink:

26/05/2018 Lauwersmeer: 

We hebben genoten van een prachtige dag onder deskundige leiding van Lieuwe in het Lauwersmeergebied. Hij heeft ons naar verschillende interessante plekken gebracht, waar we veel soorten vogels hebben kunnen waarnemen. Naast vogels werd ook aandacht gegeven aan andere natuur, o.a. de Lucernevlinder.


Erik Schoe:

18-05-2018 Lauwersmeer:

Lieuwe van Welie, onze deskundige gids, onderzocht goed wat wij wilden. Dat begon al vooraf via e-mail, werd voortgezet aan het begin van de tocht en ook tijdens de tocht bleef hij dat goed doen. Zo kregen wij de blauwborst en enkele baardmannetjes zeer goed te zien. Hij zocht extra goed totdat wij ook de morinelplevier hadden gevonden en gezien. De roerdomp hebben we regelmatig gehoord. 

Met deze viersoorten was de dag voor ons al meer dan goed. Door Lieuwes gezelschap, een smakelijke lunch, bezoek aan diverse landschappen en biotopen en de waarneming van nog 88 andere vogelsoorten, hadden wij een topdag.  


Caroline en David Reay:

06-05-2018 Warkumer- en Makkumerwaard:

We had a great time birding in the Warkumer- and Makkumerwaard with Nynke and Lieuwe. They were friendly and knowledgeable. We got all the species we came for and more besides. 

Coffee and snacks were much appreciated too.


Het weer werkte mee zodat we ook, bij de lekkere lunch van Nynke, konden genieten van de zang van de wielewaal en de fluiter. Kortom: voor herhaling vatbaar. 

Minie en Eric Ackerman:

02-05-2018 Lauwersmeer: 

We hebben erg genoten van de dag dat Lieuwe ons rondleidde in het Lauwersmeer-gebied. Fijn om met zo'n enthousiaste en deskundige vogelaar op pad te zijn! We zagen meer dan 90 soorten waaronder zeearend, grauwe kiekendief, paapje, baardmannetje, wielewaal!


J. Teunissen en M. Dijkzeul:

07-04-2018 Lauwersmeer:

We hebben een vogelexcursie gedaan in het Lauwersmeer met gids Lieuwe van Barica Birding and Nature Tours. Hij heeft ons naar de beste plekjes om vogels te spotten gereden. De bedoeling van deze dag was voor ons om beter vogels te kunnen herkennen en horen. Dat is prima gelukt. We hebben meer dan 70 vogelsoorten gezien. Vooral de beflijster, zeearend, slechtvalk, maar ook de tientallen blauwborsten maakten het voor ons zeer bijzonder.

Lieuwe met zijn enthousiasme en passie voor vogels heeft deze dag onvergetelijk gemaakt.

Tussendoor kregen we koffie en thee met koek en ook de lunch, die je extra kunt boeken, was heerlijk.

Terugkijkend op deze dag kunnen we alleen maar zeggen: een aanrader!


Peter en Wendelmoet:

08-04-2018 Lauwersmeer:

We troffen Lieuwe om 9.00 uur op de afgesproken plaats en dat was het begin van een goed verzorgde vogelkijkdag. Moet gezegd worden, we hadden het weer wel mee. Lieuwe, een uitstekende, goed voorbereide en onderhoudende gids, heeft ons die dag in ruim 7 uur en afgewisseld met koffie, thee, koekjes en een uitgebreide lunch, vanuit diverse kijkhutten en hotspots de vogelrijkdom rond het Lauwersmeer laten zien. We hebben in totaal ongeveer 70 verschillende soorten gezien waarvan het buitelen van de kiekendieven, de blauwborst, de beflijster en een glimp van de zeearend, voor ons de hoogtepunten waren.

Wij komen zeker een keer terug in dit gebied en we weten nu waar we de vogels kunnen vinden.